top of page
Damiaan

Jo Decaluwe speelt een zeer persoonlijke visie op deze man van inzet, geloof, moed, tegenslag, succes.

 

Vincent Van Gogh

Een toneelconcept van regisseur Jo Gevers en acteur Jo Decaluwe, gegroeid uit de brieven die Vincent schreef aan zijn broer Theo, z'n moeder, Paul Gauguin, Camille Pissarro en vele anderen.

 

De acteur legt in VINCENT VAN GOGH de weg af van van Goghs volwassen leven, een boeiend en ontroerend leven. Het toneel concept belicht die brieven, persoonlijke getuigenissen, uit het leven van een zeer emotioneel kunstenaar en mens.

Gebaseerd op de tekst van de Amerikaanse toneelschrijver Aldyth Morris die reeds vanaf 1970 doende was met de Vlaamse Jozef De Veuster, Pater Damiaan, een wereldfiguur.

Scherend langs de historische feiten en interessante anekdotes, vertelt de gestorven Damiaan de gebeurtenissen vanuit zijn gevoelsleven en zijn kijk op de mens. 

GOESTE is de vierde theaterproductie van Jo Decaluwe naar het werk van Cyriel Buysse.

De voorstelling omvat vier verhalen.  

 

 

Profane Guust is een leuke en ondeugende man die zalig sterft... Mevrouw Misere met haar prachtige perenboom komt over als een verrassend mirakel...Verder horen we hoe Filemon, de goochelaar, toch in de hemel geraakt en als de engel Gabriël terug komt wordt alles weer goed...God, engelen en pastoors zijn inderdaad nooit ver weg in het programma.

 

Goeste
Over eten, drinken, geld en vrouwmenschen, 
allee, en mannen ook. 
Welke sterveling heeft dit nog nooit gehad…
Och hiere God
Het rijke Roomse leven, gezien door de bril van een bijzonder humoristische en milde Cyriel Buysse.

Reisvoorstellingen

Deze voorstellingen kunnen geboekt worden in theater Tinnenpot, of als reisvoorstelling. Er is een goed verduisterbare zaal nodig, met een speelvlak van ongeveer 8 meter op 6 meter. Klank- en lichtinstallatie zijn wenselijk, maar kunnen worden meegebracht.
Meer weten ? Bel 09 225 18 60 of mail naar info@tinnenpot.be

Simpeler dan toneelauteur Gurney het 'm flikt kan het nauwelijks.  Hij neemt twee personages die elkaar een leven lang brieven schrijven en die brieven laat hij door een acteur en een actrice van achter twee lessenaars voorlezen, rechtuit de zaal in.  Maar het werkt fantastisch.  Ineens blijkt weer hoe onnodig eigenlijk decor, aankleding en rekwisieten zijn... tenminste, als de tekst ijzersterk is en de spelers die suggestief weten te brengen.

Liefdesbrieven
De lagere school brieven wekken in hun herkenbare knulligheid heel wat hilariteit, maar naarmate de twee levens een radicaal verschillende loop nemen, krijgt een haast tasbare ontroering de bovenhand.

Jo Decaluwe brengt met zijn TYPEN vier verschillende verhalen.

 

 

Typen
'Huwelijksaanzoek', 'De houten pijp', ‘Nonkelken', 'Toatsjespap': verhalen uit het latere werk van een bijna 70-jarige Cyriel Buysse.
De raadsheren van Nevele
Een blijspel gemaakt naar 'De verslagen van de gemeenteraad van Nevele, anno 1885-86' van de hand van de jonge Cyriel Buysse.
bottom of page